2020-08-06

in


PATRIARHIA ROMÂNĂ

Mitropolia Munteniei și Dobrogei

Arhiepiscopia Bucureștilor

Protoieria Sector III Capitală

Parohia Acoperământul Maicii Domnului - Titan

 A C T    D E     S F I N Ț I R E

        Cu vrerea Tatălui, cu lucrarea Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh, au fost încheiate lucrările de zidire și pictare a Bisericii Parohiei Acoperământul Maicii Domnului - Titan, cu hramurile "Acoperământul Maicii Domnului", "Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian", "Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica și "Sfinții Martiri Brâncoveni" din cuprinsul Protoieriei Sector III Capitală. Biserica a fost construită între anii 2002 și 2020.
      Începute în anul 2002 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarhul Teoctist, sub coordonarea Părintelui Paroh Mihai Stavără lucrările de zidire a Sfântului Lăcaș au fost finalizate în anul 2020, în vremea arhipăstoririi Preafericitului Părinte Paroh Mihai Stavără, a fiilor săi, Preoții Mina-Emilian Stavără și Dr. Marcel Cornel Stavără și a Preoților coslujitori Gheorghiță Stavăr și Anton Mărăcineanu, cu ajutorul material al Enoriașilor Parohiei și ai altor binevoitori.
      Biserica Parohiei Acoperământul Maicii Domnului - Titan a fost construită în stil bizantin având plan triconic, cu suprafață totală de 505 mp. Cea mai frumoasă podoabă este pictura sa murală realizată în tehnica allseco, în stil neobizantin, remarcându-se prin suprafețe mari bine proporționate și prin bogăția temelor iconografice deosebite. Biserica a fost sfințită în ziua de duminică, 16 august 2020, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor fiind înconjurat de un numeros sobor de Preoți și Diaconi, în prezența multor Credincioși.
 
semnătura
D A N I E L
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
 
semnătura Preasfințitului Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul

† Timotei Prahoveanul
Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor
  


 Duminica Sfintei Cruci, a treia din Postul cel Mare, 7 aprilie 2024,
3rd Sunday of Great Lent: Veneration of the Cross, April 7, 2024,
3éme Dimanche du Carême, 7 avril 2024.


  


Imaginile icoanelor și ale Sfintei Cruci
sunt din Biserica Acoperământul Maicii Domnului
Images of icons and the Holy Cross
are from the Holy Virgin Protection.
Les images des icônes et de la Sainte Croix appartient á l'Église de la Protection de la Mère de Dieu.

Catapeteasma Bisericii
The Church's Iconostasis
L'iconostase de l'Église

Bine ați venit la blogul
Bisericii Acoperământul Maicii Domnului - Titan,
Protoieria Sector III Capitală

Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân, binecuvântare celor care pleacă !
 
Album foto cu caracter istoric al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului, București.
  • 1 ianuarie 2024. Patriarhul Daniel: Îngrijirea bolnavilor este o poruncă dumneziească și datorie socială
  • Biserica Ortodoxă Română, site-ul web oficial al Patriarhiei Române. Parohia Acoperământul Maicii Domnului, Titan București. Protoieria Sector 3 Capitală, organizează expoziţii de pictură religioasă şi excursii pentru copii din Parohie. În baza parteneriatului cu Centrul rezidențial Casa noastră, Parohia susține material cu diverse produse (încălţăminte iarnă, rechizite, alimente) cei 17 copii ai Centrului. Date de contact: adresa, Strada Prisaca Dornei nr. 2, Sector 3, București. Responsabil coordonator: Preot Stavără Mihai.
  • Părintele Dinu Iustin Ciprian este Parohul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului. Din acest articol aflăm că: Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Dinu Marius Ciprian, coordonatorul Preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, împreună cu Părintele Hangu, Dinu Ciprian Marian, slujitor la Paraclisul Spitalului Floreasca și cu Părintele Peiu Tudorel de la Capela Spitalului Clinic de Urgență pentru copii "Grigore Alexandrescu".

 
 
 
2007-2012.

 
26 aprilie 2024. Triumful simbolic din Duminica Floriilorautor  Ioachim Arhiepiscopul Romanuui și Bacăului. 
15 martie 2023. Cum se ridică o Biserică. Biserica Acoperământul Maicii Domnului, preotul Mihai Stavără, moderatorul emisiunii, domnul Remus Rădulescu.
 
 
Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla:

O, Prea Cuvioasă Maică Teodora, care din copilărie pe Hristos L-ai iubit și pentru dragostea Lui în toată viața ta te-ai nevoit; multe nevoințe și ispite ai suferit și în viața cea pustnicească, cu darul lui Dum­nezeu, ai sporit. Cu mulțimea înfrânării și a lacrimilor celor duhovnicești, sufletul tău l-ai luminat și în singurătatea pustiei cu isprăvile faptelor tale celor bune ai strălucit. Pustia Sihlei cu viața ta o ai sfințit și pildă sihaștrilor te-ai făcut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenită, sfințenia vieții tale a des­coperit-o și ca pe o comoară ascunsă lumii te-a arătat. De aceea, și noi nevrednicii, cu evlavie și cu credință, cerem sfintele tale rugăciuni și te chemăm: roagă-te Prea Înduratului nostru Mântuitor, ca și noi păcătoșii în vremea vieții noastre și în vremea sfârșitului nostru să do­bândim mila și mântuirea Lui, spre a slăvi și a ne închina în veacul de acum și în cel viitor Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!

Părinții Parohiei Acoperământul Maicii Domnului Titan sunt: Părintele Paroh Dinu Marius Ciprian, Părintele Mihai Stavără, Părintele Gheorghiță Stavăr. Mai slujește Părintele Anton Mărăcineanu, fratele Părintelui Dr. Ion Mărăcineanu. 
 Unde si cine suntem
Biserica este situată la cca. 80 m de Policlinica Titan din cartierul cu acelaşi nume, la cca. 550 m de staţia de metrou Titan. Autobuze: 101, 102, 311, staţia Policlinica. Adresa Bisericii: str. Prisaca Dornei nr.2-4, sect. 3, cartier Titan, cod postal 032723.
Localizarea de la wikimapia.org a Bisericii noastre, era notată cu New Church. Resursa în care va aflați are o intrare generală, care punctează un album cu fotografii. Blogul în limba română, vizitabil prin clic pe butonul Intra va conduce spre blogurile Activităților Parohiei. Blogurile conțin numeroase albume, unde remarcați prezenta elevilor din Unitățile Gimnaziale din București.

Scurt istoric
Parohia "Acoperământul Maicii Domnului" a luat fiinţă în anul 2001 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist, prin rezoluţia Arhiepiscopiei Bucureştilor nr. 276 din 19 iunie 2001. Pentru rezolvarea problemelor privind obţinerea terenului, a documentaţiei necesare a fost învestit preotul Mihai Stavără. Primaria Generală a Municipiului Bucureşti şi Primaria Sectorului 3 au binevoit a acorda în acest scop, spre folosinţă gratuită, terenul intravilan de 2800 mp, situat la adresa Strada Prisaca Dornei, nr. 2, conform HCM PB 135 din 18 Mai 2000.
Având toată documentaţia necesară şi cu binecuvântarea Preafericirii Sale, Părintele Paroh Mihai Stavără a pus început bun vieţii Parohiei nou înfiinţate, cu rugăciuni stăruitoare şi sfinte slujbe, care s-au ţinut într-o Biserică provizorie, alcătuită din corturi militare, acordate prin bunăvoinţa Ministerului Apărării Naţionale.
Astfel, "Cortul nostru de rugăciune" a fost poziţionat cu vedere la Bulevardul Nicolae Grigorescu, în partea stângă a Policlinicii Titan şi a Parcului Titanii, actualmente Titătel, iar Parohiei i s-au arondat primul rând de blocuri ce înconjoară aceste locaţii. Proiectul Bisericii noi, întocmit de Arhitectul Alin Negoescu şi Inginerul Radu Ştefănescu, a fost pus în aplicare la 21 Mai 2002, iar Părintele Patriarh Teoctist, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române însuşi, dimpreună cu Înalt Preasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu Preasfinţitul Sebastian Ilfoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, cu mare Sobor de Preoţi şi Diaconi, au venit cu mare bucurie la noua Parohie la data de 29 August 2002, în ziua praznicului Sfântului Ioan Botezătorul, unde au fost întâmpinaţi de popor mult, avându-l în frunte pe Părintele Paroh şi pe primarul de atunci al sectorului 3, domnul Eugen Pleşca. S-a săvârşit Sfânta Slujbă pentru punerea pietrei de temelie a Bisericii cu hramurile Acoperământul Maicii Domnului şi Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian. Pentru ridicarea noii Biserici parohiale credincioşii ortodocşi din această zonă a cartierului Titan au participat cu multă rugăciune şi danii, şi an de an Biserica s-a înălţat spre lauda lui Dumnezeu şi marea bucurie a credincioşilor. Astfel, am ajuns ca în anul 2006, la 10 martie, când Ministerul Apărării Naţionale a cerut înapoi corturile militare pentru casare, să fim nevoiţi a ne muta cu săvârşirea Sfintelor Slujbe în Biserica cea nouă, care era acoperită dar neterminată încă. Tot în acest an s-au ridicat pe lângă Biserică două clădiri anexe: una care este alcătuită dintr-un pangar, un lumânărar şi o capelă mortuară şi o alta, cu trapeză, în curs de finisare şi cancelarie. Prin bunăvoinţa actualului primar, domnul Robert Liviu Negoiţă, în urma unei vizite ocazionale Biserica noastră, s-au dăruit Bisericii noastre încă 500 mp, ca o prelungire a terenului pe care îl avem deja în posesie.
În luna martie a anului 2007, Parohia noastră a primit un nou slujitor al Sfântului Altar în persoana Diaconului Mina-Emilian Stavără, fiul Părintelui Paroh Mihai Stavără, hirotonit fiind prin punerea mâinilor Preasfințitului Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
Parohia noastră îşi desfăşoară misiunea socială acordând o atenţie specială persoanelor vârstnice, singure, cu situaţii deosebite, unora oferindu-li-se la trapeza Bisericii o masă caldă, altora, pachete alimentare, împărţite prin voluntarii Bisericii; printre aceştia avem şi elevi ai Școlilor din Parohia noastră cu aprobarea profesorilor şi părinţilor. Acest obicei îl practicăm la sărbătorile mari bisericeşti: Naşterea Mântuitorului, Învierea Mântuitorului, Înălțarea Domnului, la hramurile Bisericii noastre, la alte Sărbători ale Maicii Domnului şi a altor Sărbători. În cuprinsul Parohiei se găsesc două Școli Generale și anume: nr. 196 (Federico Garcia Lorca) şi nr. 200, cu care colaborăm foarte bine. Luăm parte la fiecare sărbătoare a Școlilor, binecuvântăm fiecare început de an şcolar cu Sfânta Slujbă a Aghiasmei, primim cu bucurie desfăşurarea festivităţilor de premiere a elevilor chiar în Biserică. Biserica Acoperământul Maicii Domnului a mai găzduit concursuri şi expoziţii de artă bisericească şi populară, de icoane, obiecte din ceramică şi altele; premierea elevilor olimpici la disciplina religie.
În câteva rânduri, Biserica noastră a răsunat în acordurile corurilor Harisma şi Divina Armonie, în concerte ocazionale: la Naşterea şi Învierea Domnului, respectiv la Sfintele Slujbe, amintind credincioşilor de armoniile cereşti. Lăcaşul Sfintei Biserici este ridicat sub formă de cruce, cu mai mulţi stâlpi pe interior, de pe care se înalţă cele trei turle, dimensiunile sunt: 38 m, lungime, 18 m, lăţime şi 28 m, înălţime. Catapeteasma este sculptată în lemn de stejar, sculptură executată de Meşterul Marian Mircea din Alba Iulia. Pe faţada Bisericii s-au aplicat în mozaic icoane cu hramurile Bisericii, alături de care s-au adăugat cele ale Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, ale Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, lucrare executată de compania Art Georgies din Iaşi.
În prezent, Sfintele Slujbe se oficiază în Biserica cea nouă, nedepărtându-ne de îndrumările de factură liturgică şi pastorală ale Centrului Eparhial, şi astfel ne străduim a pregăti Biserica pentru primirea veşmântului iconografic, iar pe credincioşii Parohiei noastre pentru această mare bucurie a târnosirii Sfântului Lăcaş. Pentru aceasta cerem la fiecare Sfântă Slujbă ajutor, putere şi nădejde de la Dumnezeu pentru împlinirea, astfel, a gândului sfânt pus la temelia acestui Sfânt Lăcaş.

Subiecte teologice 
 
 Iisus Hristos
Maica Domnului
 
  • Acoperamantul Preasfintei de Dumnezeu Născătoarei și Pururea Fecioarei Maria, 1 octombrie, Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii DOMNULUI. În cuprins apar menționați Înaintemergătorul și Teologul (in icosul 1 si icosul 8); se refera la Sfantul Ioan Botezatorul si Fericitul Epifanie Teologul; Epifanie apare si in icosul 11, Sfântul Romano, dulcele cântătorul (icosul 6), se referă la Sfântul Roman melodul, iar Sfântul Andrei (icosul 11) se referă la Sfântul Andrei cel Nebun întru Hristos. Vezi data de 1 octombrie din calendarul ortodox. Cuvântul oarecând din condacul 1 are acest înțeles: "În zilele Împăratului Leon Cel Înțelept (886-912), în Constantinopol (Istanbul), spre duminică, făcându-se priveghere de toată noaptea în cinstita Biserică a Vlahernei, întru slava Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. La întâia zi a lunii octombrie și de față stând mulțimea poporului, fiind ca la patru ceasuri din noapte ..." (vezi cartea Viața Maicii Domnului alcătuita de Monahia Teodosia Lațcu, fără ISBN, 1994, tipărită în amintirea adormitului întru Domnul Arhimandritul Cleopa Nanu, fostul Stareț al Mânăstirilor Nicula și Cheia, pag. 88). Conform listei Împăraților Romani de Răsărit Împăratul Leon al VI-lea (886 - 912) mai este cunoscut și sub numele de Leon al VI-lea filozoful. Să reținem conținutul ideatic al articolului intitulat Acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ,. Creștinii cinsteau de mai multă vreme anumite Veșminte ale Maicii Domnului. Împăratul LeonI Tracul a adus în 473 din Palestina Acoperământul (adică Mantaua) și Brâul Maicii Dpmnului, așezându-le într-o raclă în Biserica Vlahernei, ctitoria recentă a Împărătesei Pulheria (450 - 453). Aici s-au înregistrat numeroase minuni prin atingerea de sfintele relicve. De pildă, Împărăteasa Zoe, ultima soție a lui Leon IV, s-a vindecat de epilepsie prin atingerea de Brâul Maicii Domnului. Pentru aceasta, a cusut Brâul cu fir de aur, așa cum se poate vedea și astăzi. Cuvântul Acoperământ se cheamă în limba elinească Skepi, iar în cea slavonă, Pokrov. Ce minune a făcut Maica Domnului pentru Leon cel Înțelept? ... "Atunci, fericita Împărăteasă văzând că nici un doctor pământesc nu putea să-l vindece, a alergat la Cel Ceresc. A intrat în cămara cea împărătească, şi căzând înaintea Sfintei Icoane a Maicii lui Dumnezeu, cu credinţă şi cu lacrimi fierbinţi se ruga ca să-i dăruiască puţină viaţă bărbatului ei, până ce ar veni în vârstă Constantin, fiul lor, ca să nu se primejduiască împărăţia. Făcând rugăciune, dar, Împărăteasa cetăţii şi rugând pe Stăpâna Cerului şi a tot pământul, a auzit un glas nevăzut zicând: „Nu te întrista, Teofano, că astăzi vine buruiana cea vindecătoare, ca să vindece pe bărbatul tău”. ... "Agati, ia degrabă puţină apă din izvorul meu, ca să duci Împăratului să o bea, ca să se vindece şi el şi să înceteze şi durerea Teofanei iubitei mele, care cu lacrimi strigă către mine”. Deci i-a dat Împărăteasa apa celui bolnav şi îndată, o! grabnică izbăvire!, cum a băut-o, s-a vindecat desăvârşit" ... Și Împărătesa Teofana a devenit Sfânta Teofana Împărăteasa.
  • Acatistul Sfântului Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului.
  •  
    21 aprilie 2024. Pocăința ne oferă cu adevărat întâietate înaintea lui Dumnezeu, autor  Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.7 aprilie 2024. Suferința și boala - mucenicie contemporană, autor Prof. Univ Dr. Ioan C. Teșu. 
    7 aprilie 2024. Cinstirea Crucii în ziua Învierii, autor Preot Ciprian Florin Apetrei.

    31 martie 2024. Restabilirea sanatatii are ca scop reaprinderea iubirii intre Dumnezeu si om, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
    31 martie 2024. Sa construim pentru viata pentru a nu pierde oameni, autor Alexandra Nadane.
    Saptamana viitoare, luni, 18 martie, incepe Postul Sfintelor Pasti, cel mai lung post din timpul anului bisericesc, autor diac. Andrei Butu, stire datata cu 14 martie 2024.
    10 martie 2024. Vremuri de restriște. ... Psalmistul David: "Răspuns bun grăit-a inima mea" (Psalmul 44, 1). La întrebarea posibilă a cuiva: "Ce mai faci sau ce mai faceți?", un creștin ar răspunde: "Caut răspuns bun la Înfricoșătoarea Judecată a lui Hristos", pentru că aceasta este cea mai mare îngrijorare a omului pe pământ.
    10 martie 2024. Ceasul judecății.
    Brâncuși, omagiat la București și Iași, Otilia Bălănișteanu.
    22 februarie 2024. Taina Sfântului Maslu. Așa începe vindecarea, autor Sorin Ionițe.
    15 februarie 2024. Volumul despre Brâncuși al Patriarhului Daniel, la jumătate de preț cu ocazia zilei naționale dedicate sculptorului, autor autor Alexandru Boboc.
    14 februarie 2024. "Dragostea nu cade niciodată", autor Preot Ciprian Florin Apetrei.
    11 februarie 2024. Să nu-L judecăm aspru pe Dumnezeu, autor  ÎPS Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.
    7 februarie 2024. O corabie biruitoare în furtună, autor Grigorie Ielisei.
    4 februarie 2024. Dreptul care ține în brațe mântuirea, autor: Pr. Eugeniu Rogoti.
    4 februarie 2024. Cartea ca exercițiu de generozitate, autor: Bogdan Ivanov.
    4 februarie 2024. Credincioși sau adepți, autor: Pr. Ic. Dr. Grigore Alexandru Meșteroaie.
    28 ianuarie 2024. Haină curată pentru nunta Mielului, Autor IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Comunicat de presă: 165 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Slujbe de mulțumire în toate bisericile. Autor Alexandru Boboc.
    15 ianuarie 2024. Glosa Poetului National Mihai Eminescu.
    7 ianuarie 2024. Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit peste 150.000 recipiente cu Agheasmă Mare. 
    5 ianuarie 2024. "În Iordan botezându-Te Tu, Doamne". Autor Preot Ciprian Florin Apetrei. 
     29 decembrie 2023. Colind într-un Crăciun am împrimăvărării românești, autor Grigore Ilisei.
    24 decembrie 2023. Pregatirea oamenilor pentru a fi partasi la Taina Intruparii, autor Protosinghel Teofan Popescu.
    24 decembrie 2023. Craciunul este despre Hristos, nu despre beteala, autor Preot Ioniță Apostolache.
    22 decembrie 2023. Catedrala Patriarhală: Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou, autor Andrei Ursulean.
    23 decembrie 2023. "Depresia de sarbatori afecteaza in special persoanele singure," autor Andrei Ursulean.
    23 decembrie 2023. Mitropolitul Andrei s-a rugat pentru victimele din '89 in Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca, autor Andrei Ursulean.
    5 decembrie 2023. Regele Mihai, șase ani de la trecerea în veșnicie, autor Alexandru Boboc.   
    2 decembrie 2023. Patriarhul Daniel: Sfântul Apostol Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral). 
    19 noiembrie 2023. Cartea Familiei Stăniloae.
    14 noiembrie 2023. Postul Crăciunului.
    5 noiembrie 2023. Parintele Dumitru Staniloae - teologul iubirii si al desavarsirii crestine, autor Preotul Prof. Univ. Dr. Ioan C. Tesu.
    5 noiembrie 2023. Iadul din timpul vietii si iadul de dupa moarte, autor Preotul Asist. Dr. Alexandru Atanase Barna.
    6 octombrie 2023. Drogurile în rândul elevilor și studenților, o problemă de securitate națională.
    15 octombrie 2023. "Suntem singurul neam crestin care intelege ce canta", autor Narcisa Balaban Urucu.
    15 octombrie 2023. Diversitatea launtrica a primirii Cuvantului, autor Arhidiacon Lector Dr. Razvan Brudiu.
    11 octombrie 2023. Gandul iadului vesnic, autor Preot Paul Siladi.
    7 octombrie 2023. Cine este si cum lucreaza diavolul. Cuvant patristic Preot Narcis Stupcanu.
    5 octombrie 2023. Trei decenii de la trecerea la Domnul a Parintelui Dumitru Staniloae.
    30 septembrie 2023. Ctitorirea sufletelor si zidurilor, menirea oamenilor iubitori de Dumnezeu, autor Timotei Prahoveanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
    17 septembrie 2023. Crucea lui Hristos ca libertate răstignită şi mărturisire înveşnicită.
    17 septembrie 2023. "Nu vor gusta moartea".
    13 septembrie 2023. Călătoria smereniei.
    13 septembrie 2023. Ce este bătrânețea? 
    10 septembrie 2023. Dimitrie Cantemir - ipostaze ale exilului.
    3 septembrie 2023. Să fim lucrători buni, nu ucigași de Dumnezeu și de aproapele.
    25 august 2023. Apostolii lui Hristos, vestitorii Evangheliei în lume.
    23 august 2023. Maica Domnului, icoana ascultării și semerniei.
    20 august 2023. Un aristocrat și un promotor al științei românești - academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici (1923-2023).
    11 august 2023. Patriarhul Nifon, Ierarh Sfant al Ortodoxiei.
    4 august 2023. Singurătatea exterioară și bogăția unei vieți ascunse.
    20 iulie 2023. A fost hirotonit noul Episcop vicar patriarhal: Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul
    16 iulie 2023. Iertarea vindecătoare.
    14 iulie 2023. Dezlegarea de sine, autor Preot Adrian Agachi.
    14 iulie. 2023.  Saul Persecutorul și Pavel Predicatorul, autor Filip Cristofor Cane.
    11 iulie 2023. Concert si slujbe de hramul Paraclisului Catedralei Nationale, autor Emilian Apostolescu.
    11 iulie 2023. "Un om al pacii" - explorator în ținuturile Ortodoxiei boreale." Este vorba de Preasfințitul Dr. Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord.
    2 iulie 2023. Logica credinței.
    30 iunie 2023. Ziua rețelelor de socializare: Să le folosim cu discernământ și responsabilitate.
    30 iunie 2023. Ambiția de a fi tu.
    Viața Bisericii pe ecranul tău, zi de zi, de 15 ani.
    27 aprilie 2023. Onor veteranilor de război.
    27 aprilie 2023. "Calea împărătească".
    26 aprilie 2023. Apostolul Toma și Duminica Învierii. 
    14 mai 2023. Ura, noua iubire.
    1 mai 2021. Tainele din viața Părintelui Constantin Necula. Interviu cu doamna Ionela Năstase.
     
     
    Biserica Sfanta Cuvioasa Paraschiva, Preot Paroh George Valentin Paraschiv, cartierul Theodor Pallady, Drumul Gura Caliței nr 40-42.
     
     


  • 1 comment:

    1. Felicitari domnule prof.univ.dr.ing. Dan Somnea!
      Biserica Acoperamantul Maicii Domnului este o oza de bucurie duhovniceasca prin stradania si talentul Parintelui Mihai Stavara.
      Ultima actiune, concertul de colinde al coralei preotilor din Bucuresti, condusa de talentatul maestru dl.Valentin Gruescu a fost reala incantare, un balsam pentru suflet!

      ReplyDelete